Når Sandefjord tar imot Melhus til kamp i Jotunhallen i dag (kampstart 15.30) skjer det uten lagets kaptein Tarik Repesa. 27-åringen må se kampen fra tribunen etter å ha fått blått kort i oppgjøret mot Charlottenlund for en uke siden. – Jeg skulle så gjerne bidratt, sier Tarik selv.

«Funksjonsforbund i alle obligatoriske kamper inntil det laget spilleren/laglederen deltok for ved idømt blått kort har spilt en kamp, maks 14 dager.»

Slik lyder straffen for en spiller som mottar blått kort under en kamp. Spilleren får først det røde kortet, som betyr diskvalifikasjon fra resten av kampen. Deretter viser dommeren det blå kortet, som indikerer at det vil bli sendt skriftlig rapport til Norges Håndballforbund. Og den rapporten utløser altså en karantene på 14 dager.

Dermed blir det tribunen for Tarik i dagens kamp. En kamp som er utrolig viktig for Sandefjord. Skuta skal rettes opp etter strabasene mot Charlottenlund, der så å si ingenting fungerte som normalt.

– Jeg har veldig trua på at gutta skal klare jobben. Det må innrømmes at stemningen var litt tung i starten av uka, men vi så kampen på video sammen mandag kveld og fikk et godt bilde av hva som ikke stemte. Vi fikk snakket ut om det også, og jeg føler at det har vært fullt fokus inn mot Melhus-kampen hele denne uka. Vi skal revansjere det tapet! sier Tarik Repesa.

Feildømt blått kort
Selv har han ikke hørt noe mer fra NHF etter at han tidlig i uka sendte inn sin forklaring på hva som skjedde i CSK Varmbo Arena. Sandefjord-trener Einar Veierød sendte også en forklaring. Begge mener at dommerne totalt feilbedømte situasjonen og at det ikke var snakk om verken rødt eller blått kort. Hva Påtalenemnda bestemmer seg for er ennå ikke klart.

– Dommerne mener jeg smeller albuen inn i en motspiller. Det stemmer ikke. Det er en refleks etter at motspilleren drar meg i armen for å hindre et mottak, sa Tarik etter kampen mot Charlottenlund.

– Det blir veldig spesielt å se gutta fra sidelinja. Da kommer jeg til å bli nervøs! Aller helst vil jeg bidra på banen, men slik blir det ikke, sier han.

Vant junior-NM
– Hva vet du om Melhus?

– De har et veldig ungt lag med masse fart og trøkk. De vant finalen i junior-NM (33-31 over Charlottenlund) i mai med dette laget! I tillegg har de en rutinert Torbjørn Fredriksen Eide (31) som styrer skuta. Men vi skal fikse det uansett, sier Tarik Repesa.

Nevnte Eide har lang håndballerfaring og har bl.a. spilt Champions League-håndball for Elverum. Hans siste møte med eliten var da han steppet inn for en skadd Simen Lyse hos Kolstad for to sesonger siden.

«- Vi får erfaring, en veldig god forsvarsspiller og offensivt en trygg og spillende bakspiller. Torbjørn har også en evne til å gjøre folk rundt seg gode», sa Kolstad-trener Stian Gomo den gangen.

Med andre ord, det er ingen grunn til å ta lett på dagens motstander!