Etter 32 spilte minutter la det an til en aldri så liten sensasjon. Bunnlaget Flint 2 ledet 15-12 over Sandefjord i Jotunhallen. Men de siste 28 minuttene viste at det er klasseforskjell mellom de to lagene.

Ja, det ble faktisk en god følelse til slutt for Sandefjord-jentene. De rotet det til for seg, men snudde og vant klart. Da er det greit å gå i garderoben og juble litt. For det hadde de grunn til etter den sterke avslutningen.

Første omgang var preget av mye rot fra Sandefjords side. Og det var de etablerte som rotet mest. Heldigvis møtte de laget som både før og etter kampen ligger sist på tabellen. Så alle visste nok at det ikke skulle så mye til for å snu kampen til egen fordel.

Og da de faktisk tok tak i kampen, litt ut i annen omgang, var det med Camilla Bach, Helene Fure og Cecilie Wick Ullitz i førersetet. Uten Nora Rosenberg på sin vante venstreback-plass (sto over pga hardt trenings- og kampprogram) var det både naturlig og riktig at det var disse som måtte ta tak. Og når de først gjorde det, svarte ungjentene opp med solid spill både bak på banen og på kantene.

Mari Ellingsen gjorde sine saker godt fra både kant og venstreback.


Det var rett og slett moro å se hvordan de avsluttet kampen. 18-7 på de siste 28 minuttene sier jo sitt om hvem som sto distansen best.

– Jeg er mest fornøyd med at vi klarte å snu det. Etter den første omgangen sa jeg til jentene at vi heldigvis hadde tretti minutter på oss til å vise oss fra en bedre side, og de grep den muligheten. Det var deilig. Men det skulle også bare mangle, for vi skal slå dette Flint-laget uten særlige problemer, sa trener Petter Kjærnes etterpå.

Sandefjords lag: Cecilie Wick Ullitz, Marion Helland, Camilla Bach 5, Mari Ellingsen 5 (1), Kine Tveter 3 (1), Helene Fure 5 (1), Madelen Bringaker 1, Sara Holberg 2, Cecilia Carlander 1, Emma Fremstad Oxman 1, Marie Daarstad 6, Nicoline Kruzov Jensen 1.

Bildetekst
Marie Daarstad imponerte på kant og som back og bliekampens toppskårer med 6 mål.