De trengte poengene og fikk dem. Sandefjord-rekruttene var fullstendig overlegne i møtet med Herkules i Jotunhallen. Til slutt sto det 33-19 til hjemmelaget, og da hadde samtlige Sandefjord-spillerne fått prøve seg.

Med bare ett poeng på de seks første kampene var ikke tabellen i 2. divisjon avd. 2 så lystelig lesing for Sandefjord. Tredje sist, såvidt over nedrykksstreken, er et utsatt sted å være. Derfor prøvde trener og lagleder Fredrik Svendsen også det kan kunne å samle et best mulig mannskap mot Herkules, i trua på at her kunne det være poeng å hente.

Heldigvis var Martin Lundquist tilbake på banen etter et kort opphold i det militære. Og med sin vante midtback på plass gled det meste bedre enn det gjorde i siste hjemmekamp mot Øyestad. Riktignok var Herkules best i starten og ledet 3-1, men derfra og inn var det aldri tvil. Sandefjord var best alt, ikke minst hadde de to meget gode keepere i Eirik Haukedal og Benjamin Stentun, som sto hver sin omgang. Og vi må legge til: Benjamin stengte så å si buret. Imponerende!

Martin Lundquist var tilbake på banen mot Herkules. Ny sveis, men gamle kvaliteter!2. divisjon er en fantastisk utviklingsarena for de mange unge Sandefjord-spillerne. Med hjelp av nevnte Stentun, bakspiller Magnus Galabuzi Segujja og strekspiller Anton Mynster Kronborg får de ikke bare god matching og kamptrening, de får som mot Herkules også føle på det å vinne kamper på seniornivå. Det, ved siden av at flere av ungguttene får trene med a-laget, er med på å bygge en årgang håndballspillere som vi kan få glede av i mange år framover.

Det er ikke så mye mer å si om selve kampen enn at dette hadde gutta god kontroll på. De leverte mange fine skåringer, jobbet godt i forsvar og hjalp keeperne på den måten, og de sto distansen selv om ledelsen ble på både ti og tolv mål. Da er det lett å glippe på konsentrasjonen, men det skjedde ikke.

Sandefjords lag: Eirik Haukedal, Benjamin Stentun, Jakub Petrzela 3, Albert Haukom, Lasse Døsen 5, Noah Allerød 1, Gaute Stemhaug Roe, Tobias Bredesen Haug 4 (2), Martin Lundquist 7, Adrian Brian Egan 1, Anton Mynster Kronborg 3, Victor Iversen 1, Erlend Strand 1, Magnus Galabuzi Segujja 7.

Bildetekst
Lasse Døsen imponerte på høyrekanten med fem fine skåringer mot Herkules onsdag.