Som 14-åring dro Erlend Johnsen (19) fra Ranheim til Charlottenlund for å bli en bedre håndballspiller. Etter fire sesonger i trondheimsklubben gleder han seg til å møte gamle lagkamerater igjen i CSK-hallen – denne gangen som Sandefjord-spiller. Og ham er forberedt på at de vil forsøke å psyke ham ut!

– Det blir spesielt, ja, men jeg gleder meg. Sikkert mange kjente på tribunen også, sier Erlend Johnsen.

Vår nye høyrekant, som av mange håndballkjennere spås en lys framtid på parketten, skal «hjem» i dag. Til Trondheim og til CSK Varmbo Arena. Hallen der han utviklet seg inn i landslagsdiskusjonen og senest representerte Norge under EM i Portugal i sommer. Hallen har forlot til fordel for Sandefjord og Jotunhallen for å bli en enda bedre håndballspiller.

Erlend forventer at Charlottenlund-gjengen vil gjøre alt de kan for å psyke ham ut i CSK-hallen i ettermiddag. Her er det to lagkamerater som prøver det samme på trening. 🙂


Einar Veierød omtaler møtet med Charlottenlund som den første virkelige testen på om de holder høyt nok nivå til å ta seg tilbake til REMA1000-ligaen på første forsøk. Ikke fordi de ligger så godt plassert på tabellen, men fordi de i siste serierunde slo vår kanskje fremste utfordrer Bergen med hele sju mål i Framohallen. I den kampen stilte trønderne med to Kolstad-spillere som skåret til sammen 19 mål: Eskil Dahl Reitan og Nicolai Daling. Dahl Reitan spilte for Christian Berges Norge så sent som i november i fjor. Både Reitan og Daling er blitt skjøvet litt ned på bakspillerlista til Kolstad og bare fått sporadiske innhopp etter de mange nysigneringene klubben gjorde før inneværende sesong. Og ikke minst av den nærmest eksplosive utviklingen Magnus Langeland har gjennomgått.

– Vi får se hva de kommer med. Uansett skal vi være gode nok til å slå dem, sier Einar Veierød, som ser fram til møtet med Charlottenlund.

Oppvarming til den siste treningsøkta før møtet med gamleklubben Charlottenlund. Her sammen med en annen trønderbart, Tarik Repesa.


Det gjør Erlend Johnsen også. Til å møte gamle lagkamerater og venner, det er én sak, men også til å slå dem. Og til å vise at han har utviklet seg ytterligere. «Blitt en bedre versjon av seg selv», som det heter i Kompani Lauritzen. Så er han forberedt på at hjemmelaget vil gjøre det de kan for å hindre akkurat det.

– De vil nok prøve å komme inn i hodet mitt. Forstyrre meg før og under kamp. Det gjelder å være konsentrert og fokusert, så får vi ta småpraten etterpå, sier Erlend.

Kampstart er kl 16.00, og kampen sendes på Direktesport og TV2Play.