Så dårlig har ikke Sandefjord spilt siden den berømte OSI-kampen for fire år siden. Tap 23-30 for Charlottenlund var en skikkelig nedtur for Einar Veierøds menn. Men heldigvis er det bare en uke til neste kamp. Dette nederlaget skal Melhus få svi for!!

1. omgangen er det heldigvis lenge mellom hver gang vi opplever maken til. Sandefjord-gutta virket ikke mentalt forberedt i det hele tatt. Det florerte med tekniske feil, alle nesten-mål gikk stang ut i stedet for stang inn, og i motsatte ende skåret hjemmelaget på hvert eneste forsøk. Etter ti minutter sto det 5-1, etter tjue 10-4.

De siste ti minuttene holdt vi følge med Charlottenlund, en liten stund så det ut som vi skulle kunne ta litt innpå også fram mot pause. Men da ble Tarik Repesa sendt på tribunen med direkte rødt kort etter en situasjon inne på streken – mens vi var i angrep. Det røde ble for øvrig etterfulgt av et blått, som betyr at samme Repesa minst må stå over neste kamp.

– Det skulle ikke vært verken rødt eller blått, sier Tarik selv. – Dommerne hevder jeg smeller albuen i ansiktet til en motspiller, men det stemmer ikke. Jeg stor med armen oppe for å kunne ta imot innspill da jeg blir nappet i venstrearmen slik at den går bakover. Da treffer jeg ham såvidt på halsen eller kinnet med håndbaken. Det var ikke en albue, det var ikke hardt og det var ikke med hensikt, sier han.

Til garderoben var det bare Johan Bergqvist som kunne gå med hevet hode. Han kom inn i målet etter 18 minutter og leverte en redningsprosent på 36.

Mulig, men bare et øyeblikk
På 18-14, elleve minutter ut i den andre omgangen, øynet vi et lite håp. Sander Linderud dro seg igjennom og reduserte to ganger. Fire mål bak kunne vel være mulig? Men to fine handlinger ble etterfulgt av to tekniske feil, og i stedet var det Charlottenlund som økte til åtte (21-14). De neste ti minuttene ble vi liggende 6-7-8 mål bak, og da hjemmelaget tok timeout på 26-18, drøye fem minutter før slutt, visste alle i hele hallen at Charlottenlund hadde sikret seg nok en skalp.

– For meg er det en gåte at så mange enkeltspillere kan ha en så dårlig dag samtidig, sa en oppgitt Einar Veierød etter kampen. Han gir OK til det etablerte forsvarsspillet, bortsett fra helt i starten, men er selvsagt ikke fornøyd med 30 baklengsmål.

Tekniske feil
Men de skyldtes i veldig stor grad kontringer som følge av tekniske feil fra Sandefjord-gutta. Statistikken viser 14 i tallet, men sannsynligvis har de ikke fått med seg alle. For sjelden har vi opplevd å «finne 5 feil» enklere enn i CSK Varmbo Arena søndag.

– Det som skuffet var at spillerne ikke klarte å ta seg inn igjen etter en feil. Vi ga jo bort ballen i det uendelige, sa Veierød, som var klar på at denne kampen skal de få se i reprise mange nok ganger til at den ikke gjentar seg.

Ikke opplevd på 4 sesonger
Fredrik Svendsen har heller ingen god forklaring på hva som skjedde. Assistenttreneren fikk mer spilletid enn planlagt på grunn av en syk Sander Ree-Lindstad.

– På mine fire år i klubben har jeg aldri opplevd at så mange ikke har dagen samtidig. Det var en fullstendig kollektiv svikt fra vår side, samtidig som Charlottenlund gjør en veldig bra kamp. I motsetning til oss treffer de på både planlegging og gjennomføring, sier Svendsen, som er enig med Veierød om at kampen må analyseres. Samtidig er han klar på at det kommer kamper på rekke og rad framover.

– Jeg er sikker på at denne spillergruppa allerede kjenner revansjelyst, sier Fredrik Svendsen.

Sandefjords lag: Johan Bergqvist, Sander Akerlie, Erlend Johnsen 2, Mats Mork 1, Fredrik Svendsen 2, Fredrik Engelstad 1, Kristoffer Norgren Olsen 3 (2), Sander Wennberg Linderud 6, Sander ree-Lindstad 1, Lasse Døsen, Erlend Strand 1, Anders Jansrud 1, Jakob Petrzela 3, Tarik Repesa 2.

Bildetekst
Jakub Petrzela spilte hele annen omgang og litt til etter at Tarik Repesa fikk det røde og blå kortet. Han leverte til mer enn forventet, som den eneste søndag.
Bildet er fra kampen mot Øyestad lørdag, hvor Jakub var sitt lags beste spiller.