Det er trønderlag som venter i de to neste kampene våre. Først Charlottenlund i Trondheim søndag, så Melhus i Jotunhallen neste søndag. Mens vi venter på å møte trønderbartene forbereder Einar Veierød og gutta hans seg på treningsfeltet.

Etter seks spilte kamper troner Sandefjord på toppen av 1. divisjonstabellen med full pott – 12 poeng. På alle tilgjengelige tabeller, enten det er NHFs egne eller i avisene, ligger vi på oversiden av den feite svarte streken – den som markerer for lag på opprykksplass.

Tabellen i 1. divisjon etter at alle lag har spilt seks kamper. Så langt ser det ut som om den hardeste opprykkskampen vil stå mot to Bergen-lag, men det er fortsatt mange kaper igjen å spille.

Det er nemlig bare ett lag som rykker direkte opp i REMA1000-ligaen etter sesongen. Lag nummer to må gjennom et tøft kvalifiseringsspill mot det laget som havner sist i kvalifiseringen mellom lag nr 9, 10 og 11 i toppdivisjonen. Akkurat nå, etter seks kamper i REMA1000-ligaen også, er det Bækkelaget, Nærbø og Haslum som ligger på disse plassene. Hvem det blir når sesongen er ferdigspilt, gjenstår å se.

– Med det laget Charlottenlund stiller nå om dagen er det lov å si at vi ikke stiller som store favoritter i den kampen. Da de slo Bergen i helga hadde de med seg landslagsspiller Eskil Dahl Reitan og høyrebacken Nicolai Daling som begge spiller i Kolstad til vanlig, men som gjennom en samarbeidsavtale også kan spille for Charlottenlund. Stiller de med samme mannskap mot oss så må vi yte vårt beste for å vinne, det er helt sikkert, sier Einar Veierød.

Det budskapet ble gitt til spillerne på trening i går også. Samtidig som de fikk en gjennomgang av positive og negative sider av Nøtterøy-kampen. Som stort sett ble delt inn i forsvar og angrep. Det var framover han hadde mest å pirke på, på tross av 29 mål og en Nøtterøy-keeper (Dragan Kondic) som ble kåret til sitt lags beste spiller.

– Vi må terpe bevegelser, samhandling, og på å utnytte systemene bedre, sier Veierød.

Johannes Gurrich

Samtidig må han holde et øye med det som skjer på sidelinja og i styrkerommet. For selv om vi bare har kommet seks kamper ut i sesongen er det slitasje og skader å spore. Johannes Gurrich trener fortsatt med en spesialtilpasset nesebeskyttelse etter at han brakk nesa i kampen mot OSI i begynnelsen av oktober. Det er fortsatt uvisst om han blir med til Trondheim søndag, eller om han må vente til Melhus-kampen.

Magnus Galabuzi Segujja

Mer gledelig er det å se at Magnus Galabuzi Segujja nærmer seg kampform igjen. Han har vært borte fra a-laget i flere måneder etter at han opererte i begge leggene i vår. De siste ukene har han prøvd seg i 2. divisjon, og ting tyder på at han er på god vei mot 1. divisjon. Smilet er i hvert fall tilbake, og det er ofte et godt tegn!

Espen Røhmer

Espen Røhmer er også tilbake i hallen. Foreløpig bare for å kaste ball, mens han trener opp igjen styrken i kneet etter en meniskoperasjon. Espen skadet seg i det aller siste angrepet i den siste kampen for Norge under Beach-VM i sommer og har til gode å prestere for Sandefjord så langt denne sesongen.

– Det går som planlagt, i hvert fall. Men det er lite trolig at jeg er tilbake på banen før etter jul, sier Espen.