Johan Hedlund Bergqvist står i mål når Sandefjord møter Nøtterøy i Jotunhallen i kveld kl 17.00. Og han håper på full hall. – Mange tilskuere betyr masse. Vi tennes det lille ekstra, det som gjør at vi presterer enda litt mer, sier Johan, som gleder seg til kveldens dyst.

Det er brukt mange krefter på å invitere publikum til Jotunhallen i dag. Håpet er at det blir trangt om plassen på tribunene. For barna er det egen klovn på plass, og det serveres gratis pølse og brus. Det skjer fra klokka 16.30. For unge og voksne blir det danseoppvisning med Spotlight og lyd- og lysshow fra Kultursupport. Det skjer både før kampen, underveis i kampen og i pausen.

Med andre ord, det blir mye underholdning også for de som ikke er innbitte håndballelskere, men som bare har lyst på en hyggelig ettermiddag sammen med mange andre!

Møter gode naboer
Håndballen vil likevel stå i sentrum, så klart. Sandefjord mot Nøtterøy er en klassiker, et nabooppgjør mellom to vennligsinnede klubber som alltid har hatt et godt forhold. Styrkeforholdet har variert. Noen ganger har Sandefjord hatt det beste laget, noen ganger Nøtterøy. Ofte har de ligget i samme divisjon, som nå. Eller den ene klubben har vært i eliteserien, den andre i 1. divisjon.

Akkurat nå er det Sandefjord som er i førersetet. Laget topper tabellen etter fem serierunder med full pott, mens Nøtterøy ligger under streken med sine fire. Men trener Einar Veierød er enig i at vi ofte har trøbbel mot Nøtterøy i Jotunhallen. Det går som regel bedre på bortebane.

– Settingen er litt annerledes i år, men vi må være på alerten likevel. De skårer masse mål, så vi må trøkke til fra start og bruke de kreftene vi har skaffet oss i løpet av høsten, sier Veierød.

Johan sammen med en annen av Sandefjords beste spillere denne sesongen, Sander Wennberg Linderud.


Kidnappet?
Tilbake til Johan Bergqvist. Keeperen som kom til Sandefjord fra nettopp Nøtterøy foran 2018/2019-sesongen. Nøtterøy hadde rykket ned fra eliteserien med bare 5 poeng på 22 kamper, og Johan var egentlig litt lei håndball og tenkte seg hjem igjen til Sverige etter to sesonger i Norge.

– Sandefjord Håndball kom på banen, og jeg syntes det hørtes fristende ut. Så jeg ombestemte meg, og det har jeg ikke angret på, sier han. På folkemunne heter det at han ble kidnappet på ColorLine-terminalen. Og det var åpenbart vellykket, for nå er han inne i sin femte sesong.

– Sandefjord passer meg helt ypperlig. En passe stor by med nok mennesker hvis du søker det, og nok fred når du ønsker det. Jeg trives også veldig godt i klubben. Og så har jeg det veldig fint på jobben på Haukerød skole, sier Johan, som fungerer som assistent i 2. klasse.

Pangstart
Han gleder seg til kveldens kamp, det er i hvert fall sikkert. Og han har grunn til det også. Som keeper har Johan fått en knallstart på sesongen, med tre kamper med redningsprosent på 40 eller bedre, med Banens beste-tittel mot Fyllingen, og ikke minst med mange redninger i viktige situasjoner.

– Som keeper merker jeg godt forskjellen på REMA1000-ligaen og 1. divisjon, sier han. – Motstandernes angrepsspill går ikke like fort, de skyter ikke like bra og eget forsvar står bedre imot. Når vi i tillegg får bedre uttelling på eget angrep, er vi på en måte i en slags Elverum-posisjon i 1. divisjon. Vi er favoritter i alle kamper vi spiller. Det er jo også krevende, for alle vil slå oss.

Sees I hallen?
Johan er fullt klar over hva det handler om i dag. I tillegg til å vinne kampen, er det snakk om å fylle hallen. Og han har fått med seg at oppmerksomheten rundt dette oppgjøret er større enn vanlig.

– Mange har sagt at de har sett plakatene rundt i byen og at de vil komme for å se. Det hadde vært jättekult med fulle tribuner. Det er ingen tvil om at det påvirker oss til det bedre. Og så er det godt å få kjenne på følelsen av at det vi bruker så mye tid på betyr noe for flere enn bare vi som er på banen, sier Johan Bergqvist.

Sees i hallen kl 17.00?

Alle disse har bidratt til kveldens kamp i Jotunhallen. Vi takker og bukker!